skip to Main Content
Espai Palma: Un Centre Obert A Totes Les Persones

Espai Palma: un centre obert a totes les persones

Descobreix aquest espai de la Creu Roja en el barri de la Calatrava on es pot ser, sentir, pertànyer i fer comunitat.

Podríem dir que Espai Palma és un Centre sociocomunitari, però, a què ens referim en realitat quan diem sociocomunitari? Doncs que és un Centre obert a totes les persones, independentment de quines siguin les seves circumstàncies. És un centre on hi passen coses, en el que neixen relacions i vincles entre les persones. Un Centre en què es pot ser, sentir, pertànyer i fer comunitat.

Per a poder conèixer una mica més que és Espai Palma és imprescindible conèixer a l’equip de professionals, que juntament amb una àmplia xarxa de voluntaris i voluntàries, estan rere l’organització, gestió i atenció de les persones que entren al centre intentant sempre innovar i estar pendents de les seves necessitats i demandes…

Na Sara és la treballadora social del Centre i és la responsable de coordinar les accions que es duen a terme, gestionar l’equip de voluntariat i fer que tot estigui on ha d’estar. És una persona molt accessible, oberta i tolerant que sempre tracta de buscar solucions, fins i tot en aquells casos en què pot ser difícil veure-les.

Na Xisca, psicòloga de formació, és molt dinàmica i optimista, té una gran capacitat empàtica i creu que totes les persones tenim un potencial al nostre interior per a descobrir.

Ambdues creiem en el projecte d’Espai Palma com una forma de convivència i de crear oportunitats socials, i sempre estem acompanyades per n’Eli, coordinadora d’aquest espai i de l’equip, qui aconsegueix aportar equilibri i decisió en els moments més complicats.

Tot i que Espai Palma va obrir les seves portes pensant inicialment en una intervenció comunitària dirigida als veïns i veïnades del barri palmesà de Sa Calatrava, a poc a poc han anat arribant veïns i veïnes d’altres barriades, i fins i tot avui dia comptem amb persones que participen de la dinàmica d’Espai Palma tot i haver de venir en transport públic o fent llargues passejades… I us demanareu perquè…

El principal atractiu d’Espai Palma és la nostra programació mensual, plena d’activitats gratuïtes realitzades pels nostres diferents voluntaris i voluntàries (més endavant us parlarem d’ells i d’elles i de la gran tasca que fan), però com us hem dit al principi, aquest Centre és molt més que l’espai on realitzar un Taller de Ioga, d’Art, d’Idiomes, d’Autoestima, per a Persones Majors… Espai Palma és un espai en què es construeixen relacions d’ajuda, relacions entre persones que no es coneixen però que comparteixen una mica de la seva història, del seu aquí i ara… i així és com comença tot…

Una conversació aparentment trivial en el nostre Espai Calor… Venir per a rebre una informació i orientació sobre com actualitzar el currículum, o buscar alguna notícia digital en el nostre Espai Web. Aquí és on dia a dia llegeixen i s’actualitzen sobre allò que passa arreu de món, o també és l’espai on trobar el llibre que feia temps que volies llegir en el nostre Espai Biblio. També és aquell espai en què cadascun i cadascuna pot relaxar-se i crear un espai de vida en el nostre Espai Hort. Aquí és, a més a més, on saben que ens poden compartir alguna cosa que els preocupa i des d’Espai Info els assessorem o ajudem a que realitzin aquella gestió que els inquieta.

Podem dir doncs, que allò que defineix a Espai Palma és la participació d’aquelles persones que viuen en l’aquí i l’ara del Centre perquè contribueixen, gràcies a l’acompanyament empàtic, a construir una ciutadania més propera, solidària, activa, inclusiva i participativa.

 

Us hi esperem!

Back To Top